CONTACT GEZOCHT MET NEDERLANDERS IN THAILAND - KHORATd

jackwetting
Korat-Isaan-Forum-Gast

CONTACT GEZOCHT MET NEDERLANDERS IN THAILAND - KHORATd

Ungelesener Beitragvon jackwetting » So Mär 28, 2010 10:28 pm

Beste Forumlezer,

Een lange e-mail , met veel vragen (elke vraag vraagt vaak weer om nog meer vragen) die hopelijk langzamerhand antwoorden krijgen die we zoeken... Elk commentaar of reactie is welkom om zo meer te weten te komen over de belangrijke items waar we de komende jaren voor staan.

Wij zijn met vier personen; mijzelf (Peet, 43 jaar), Kratai (mijn vrouw 44 jaar), Jack (60 jaar - beste vriend sinds 12 jaar) en Leandro (zoontje van bijna 4 jaar oud). Wij hebben een aankoop gedaan voor grond in Khorat; dit gaat nu allemaal langzaam lopen; de aanbetaling is gebeurd (30%) en over enkele weken zal het resterende (70%) worden betaald. De grond komt eerst op naam van mijn vrouw; zoals ook jullie weten is het op naam krijgen van een buitenlander niet mogelijk; enkel via lease of huur. De grond bevindt zich in Khorat noord; nabij het St. Mary Hospital. Schijnbaar is het veelvoorkomend dat grond eerst wordt opgehoogd vanwege de regenval. Weten jullie hier meer over ?

Onze planning is om in 2013/204 te emigreren naar Khorat. Natuurlijk komt er veel bij kijken wat betreft het laten bouwen van een huis aldaar, maar natuurlijk ook vragen als onderhoudskosten, verblijfsvergunningen, uitschrijven uit Nederland of niet, ziektekostenverzekeringen, huisraad meenemen, werk, inkomen (enkel mijn vriend zal dan gegarandeerd zijn van een AOW en pensioentje),etc. etc.

Wij zijn op zoek naar contacten die ons meer kunnen vertellen over de te nemen acties, beslissingen etc. die emigreren met zich meebrengen. Aangezien Thailand geen Spanje is richten wij ons zich op mensen die veel ervaringen hebben opgedaan in Thailand met bovenstaande zaken en de obstakels die zij tegenkwamen. Wij hopen dat jullie ons iets verder op weg kunnen helpen in deze materie. Ik heb een selectie van vragen hieronder gezet waar we momenteel antwoorden op proberen te zoeken. Misschien kunnen jullie ons in ieder geval iets verder helpen. Bij voorbaat dank daarvoor. Mijn vrouw is van Thaise afkomst en heeft familie in Khorat en Bangkok. Echter kunnen we de Nederlands''achtige'' vragen niet bij haar leggen die emigreren met zich meebrengen.

Vragen die we hebben zijn vooral gericht op de regelgeving, de kosten en tips & adviezen over het laten bouwen van ons huis. Beschikbaar bedrag om te bouwen om en nabij de 50.000 euro (exl. grond).


HUIS
- wat kost gemiddeld een huis te laten bouwen van degelijke kwaliteit met minimaal 5 sl.kamers, 3 badkamers, 2 livings, woonkeuken en bestaande uit 2 verdiepingen?
- wat kost een omheining per meter van 1.80 hoog (betonnen muur)?
- wat kost gemiddeld een poortopening bij huis?
- wat kost het plaatsen van een septic tank incl. aansluitingen?
- wat kost het plaatsen van funderingen bouw incl. kozijnen, deuren, dakpannen etc.
- wat kost het aanleggen van een oprit ?
- Wat zijn belangrijke items bij het aangaan van een contract met een opdrachtgever / architect etc. ?
- Kun je een hypotheek krijgen op een nog te bouwen huis als de plannen rond zijn ? Hoe werkt dit ?
- Etc. Etc.

VERBLIJF
- Kunnen wij er verblijven; met welk visum; hoe zit het met een 60+er en met mij ?
- Scholing; wat kost een school per maand voor ons zoontje ?
- Wat komen jullie tegen in het dagelijks leven die het verblijf betreffen ?

GELDZAKEN
- Wat is het gemiddeld bedrag dat wordt uitgegeven aan vaste lasten (elektra, Water, Gas, Telefonie, TV, Internet, Afval, etc.)
- Wat is het gemiddeld bedrag dat wordt uitgegeven aan belasting - eigendom grond / huis ?
- Waarvan kun je met 4 personen normaal leven ; geen overdreven luxe; eten; rekeningen, kleding, kleine reserves opbouwen op het gebied van vakanties / reparaties, etc. per maand ?
- Welke bijkomende kosten zijn er ?

HUISRAAD
- kunnen we huisraad meenemen (container) en via wie gaat dit meestal ?
- Globale inschatting kosten te aan te schaffen spullen in huis : airco, koelkast, etc, etc.

SPECIFIEK AANGAANDE INSCHRIJVING / WERK / AOW / PENSIOEN / ZIEKTEKOSTEN / VERZEKERINGEN
- Zijn jullie in Nederland verzekerd tegen ziektekosten of niet;
- Staan jullie ingeschreven in Nederland (postadres?)
- Hebben jullie verzekeringen lopen ?
- Werkvergunning

VERVOER
- Rijbewijs noodzakelijk?
- Autokosten in Thailand ?

Dit is slecht een klein begin van het inventariseren van belangrijke vragen. Hopelijk kunnen jullie ons verder helpen op 1 of meer gebieden.
Nogmaals bedankt voor de genomen tijd en hopelijk treffen we elkaar eens in Thailand of in Nederland.

Peet, Kratai, Jack en Leandro
Leeuwarden
Nederland

Bart
Korat-Isaan-Forum-Gast

Re: CONTACT GEZOCHT MET NEDERLANDERS IN THAILAND - KHORATd

Ungelesener Beitragvon Bart » So Jul 04, 2010 9:49 pm

Ha die Peet,

Net je bericht gelezen omdat ik op zoek ben naar de zelfde antwoorden. Ik kan je dus niet verder helpen maar ben wel geinteresseerd naar de antwoorden die je inmiddels zal hebben.
Een tip kan ik je wel geven, mijn ervaring is dat relaties niet altijd voor eeuwig zijn. Om te voorkomen dat je in geval van een relatiebreuk je eigen huis uit zou moeten kan het nooit kwaad om de grond (&huis)op naam van jullie kindje te zetten en dit vervolgens van hem te leasen. Op die manier dek je jezelf in elk geval in.
Het zelfde gaat overigens ook op als je partner plotseling overlijdt, de familie kent je dan ineens niet meer en je kan stante pede je eigen huis verlaten.

Ik ben benieuwd.

Groetjes, Bart


Zurück zu „emigreren/pensioeneren naar Thailand“Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 2 Gäste